· Humor: Busstidtabell.

Lund 1996-06-19

Stadstrafiken i Lund
Byggmästaregatan 4
222 37 Lund

Hej!

Jag tycker att er busstidtabell som gäller för Lunds stadstrafik beter sig lite underligt. Jo, jag vet sällan vad den håller hus eftersom hon, tidtabellen menar jag, hittar ständigt på underliga platser för att undgå min kontroll och det är inte alltid som jag har tid för att leka kurragömma. Varje gång jag försöker ta reda på bussarnas tider håller tidtabellen på med att skoja. Ibland har jag inte tid eller så är jag till och med stressad. Ibland är jag rent av inte alls på humör.

Jag vet inte hur tidtabellen hamnar i de platser där jag hittar henne, många gånger efter att ha letat efter henne en lång tid. Och detta sker även om man räknar med att det är bara hon och jag som bor i lägenheten. Tänkt om det fanns flera händer, så otrogen hon skulle bli…

Förra gången hittade jag henne på toan… Herre Gud…! Jag trodde aldrig att hon hade sådana behov. En annan gång var hon mellan väggen och ett värmeelement. Jo, kanske höll den stackars på att frysas utan att jag tog hänsyn till det. En tid sedan hittade jag henne i en av mina väskor. Kanske trodde hon att jag skulle resa bort och tänkte vara med i smyg som fripassagerare. Sedan hittade jag henne i en av mina byxors backfickor. Jag fick tag på henne när jag tog byxan till tvättstugan, men då hade jag redan hållit ett tag på med rop, skrik, sväranden, mer mera, i försök att hitta henne. Men detta är dessutom något som gjorde mig väldigt irriterad eftersom det inte är vem som helst som har tillstånd att tafsa på min rumpa, faktiskt! Men det värsta var när jag hittade henne i vinden. För fan…! Hur i hela friden hamnade hon dit? Detta är, egentligen, frågor om liv och död, tycker jag.

Jag har tänkt att ni kan hjälpa mig i detta elände. Jo… Kan ni vara snälla och försöka förse tidtabellen med ett litet och snyggt hål? Jo, ett hål nära ett av dess hörn passar ju bra. Man kan då binda ett snöre och hålla henne fast, liksom en kossa, vid en dörr eller något så där så att man slipper hålla på med så mycket trams när det gäller att kolla på bussarnas gång fram och tillbaka. Jag själv vill inte göra det eftersom hålet i fråga kommer att inte bli så snyggt som jag skulle vilja och jag, självklart, vill inte se henne så ful. Nej, jag vill ha henne snygg och prydlig, helt utan skador.

En kamrat till mig som kan mycket om livet här på jorden och mer därtill säger att ett sådant hål kostar ungefär 15 kr. Är det sant att hålet är förhållandevis så dyrt? Ah, men ändå struntar jag i det. Femton kronor per år är inte livet; det kostar ju inte skjortan och jag är bered att betala för det. Dessutom skulle jag gärna prenumerera på tidtabellen så att jag blir först att ha den varje år. Jag kan bli prenumerant fram till min död eftersom jag aldrig kommer att lämna Lund, Vintergatans finaste och vackraste stad, som jag är förtjust i fast alla bullriga studenter (tänk på Smålands Nation exempelvis).

Vänligen

Ricardo Alfredo Guillén Herrera
Valdemars väg 3
224 74 Vintergatans finaste stad, Lund

Annonser

2 kommentarer »

 1. Hahahaah 🙂 Den var rolig ❤ ;D

  • Ricardo Alfredo Guillén Herrera said

   Tack älskade dotter min för din kommentar. Jo, det brevet skickade jag faktiskt till Stadstrafiken i Lund där på 1996. De svarade till mig genom att skicka en tidtabell med ett hål i. Det var roligt…

   Älskar dig…!

   Mua!

   /Pappa:-).

RSS feed for comments on this post

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: